“Een Engelse High Tea”

IMG_5393

‘Een Engelse High Tea’
De 7e Hertogin van Bedford, Anna,1840, kreeg tegen 4 o’clock pm altijd honger en wilde niet wachten tot haar avond maaltijd. Er werd een lichte maaltijd voor haar bereid met verschillende theesoorten die de naam Tea kreeg. Deze gebeurtenis gaf de aanzet tot het drinken van tea door Engelse mannen en vrouwen rond dit tijdstip. Deze traditie bestaat nu nog steeds.
Engelse High Tea is een term die verwijst naar een Afternoon Tea of een uitgebreide High Tea, 4 o’clock tea. De Engelse High Tea wordt traditioneel aan het einde van de middag gehouden, 6 o’clock tea. Er wordt thee geserveerd in een kopje met melk en citroen. De Tea wordt gehouden volgens de High Tea etiquette.

‘High Tea Etiquette’
Een klein stukje uit de Engelse High Tea Etiquette:
“Tea roeren; De Tea mengen we met de melk door een cirkelvormige beweging in het kopje met behulp van een Tea lepel. Men neemt de lepel op en zet deze uit in de 6 uur stand van het kopje, men draait de lepel in een cirkelvorm naar de 12 uur stand. Meng de Tea zachtjes door twee of drie keer de lepel te verplaatsen.”

Er zijn verschillende mogelijkheden om een Tea te serveren op Landgoed Twistvliet:

High Tea
De tafels zijn stijlvol gedekt met het Engelse handgemaakte en hand painted Emma Bridgewater servies. De gasten kunnen hun plaats aan tafel uitzoeken op de volgens Engels procedé gemaakte Loyd Loom stoelen.
Als iedereen gearriveerd is, krijgen alle gasten een lekker kopje thee. Ook een kopje koffie is mogelijk.
Op alle tafels staan mooie etagères met diverse zoete hapjes, zoals bijvoorbeeld slagroomsoesjes, petitfourtjes, brownies enzovoorts.
Na het zoete gedeelte volgen de hartige hapjes. Ook deze worden geserveerd op etagères. Het hartige gedeelte bestaat uit o.a. diverse sandwiches, een hartige quiche enzovoorts.

De High Tea kan extra uitgebreid worden met een roséchampagne bij ontvangst.
Tijdens het hartige gedeelte kan er tegen meerprijs een drankje gedronken worden zoals bier, wijn en frisdrank.
Als activiteit tussen de twee gangen is een wandeling door de mooie omgeving mogelijk. Ook is er de mogelijkheid tot ringsteken met paard en koets, waarbij men zittend vanuit een koets probeerd ringen te steken met en speciaal hiervoor gemaakte lans. Dit is een aantrekkelijke activiteit, geschikt voor zowel jong als oud!
De High Tea duurt ongeveer 2,5 uur. Het minimum aantal gasten is 15 personen.

Uitgebreide High Tea
De uitgebreide High Tea is een maaltijdvervanger. Deze kan als brunch of zelfs als diner geserveerd worden.
De tafels zijn stijlvol gedekt met het Engelse handgemaakte en hand painted Emma Bridgewater servies. De gasten kunnen hun plaats aan tafel uitzoeken op de volgens Engels procedé gemaakte Loyd Loom stoelen.
Als iedereen gearriveerd is, krijgen de gasten een kopje thee. Ook een kopje koffie is mogelijk.
Op alle tafels staan mooie etagères met diverse zoete hapjes, zoals bijvoorbeeld slagroomsoesjes, petitfourtjes, brownies enzovoorts.
Na het zoete gedeelte komen de hartige gerechtjes aan bod, te beginnen met een soepje. De High Tea zal nu overgaan in een ‘walking dinner’. Hierbij worden er verschillende warme gerechtjes geserveerd. Naar keuze kan dit als buffetvorm of geserveerd aan tafel. Verschillende dranken als bier, wijn en fris zijn bij het hartige gedeelte inbegrepen.

Als activiteit tussen de twee gangen is een wandeling door de mooie omgeving mogelijk.
Ook is er de mogelijkheid tot ringsteken met paard en koets, waarbij men zittend vanuit een koets probeerd ringen te steken met en speciaal hiervoor gemaakte lans. Dit is een aantrekkelijke activiteit, geschikt voor zowel jong als oud!
De High Tea duurt ongeveer 4 uur. Het minimum aantal gasten is 15 personen.

Prijzen voor een High Tea kunnen telefonisch of per mail opgevraagd worden
devider

Landgoed Twistvliet
Koningin Emmaweg 4
4354 KC Vrouwenpolder
Tel. 0118 – 594757